Voksen hud? 3 feil som saboterer resultatene

Hver dag bruker millioner av kvinner i snitt mellom fem og ti forskjellige hudpleieprodukter i ansiktet sitt i håp om å få glattere, fastere og yngre hud. Til sammen kan det innebære så mye som over 500 syntetiske kjemikalier – hver eneste dag.

Men virker det? Blir huden glattere, fastere og yngre? Litt kanskje, men ikke mye.

Vi kan ikke unngå at huden blir eldre, så vi kan like gjerne droppe og utsette den for hundrevis av kjemikalier hver eneste dag. De fleste virker ikke, og kan til og med forverre eksisterende hudproblemer som rødhet, irritasjon eller urenheter.

Faktum er at huden vår vet akkurat hva den skal gjøre. Det eneste vi trenger å gjøre er å spille på lag med den.

Og da er det TRE TING du må vite om. Når du er klar over disse tre – og behandler huden din deretter – så vil du etter hvert få en mye bedre hud.

Huden din jobber hvert sekund, hvert minutt – hele livet, og den har mange oppgaver. Den fornyer seg, produserer fuktighet og lager proteiner som gjør at den holder seg glatt og spenstig.

Når du er ung, går alle prosessene i huden av seg selv, og det går raskt. Visste du at huden mister hele 40 000 hudceller hvert eneste minutt? Det utgjør 4 kilo i året!

Men så begynner ting å ta litt lengre tid.

Hudens behov forandrer seg nemlig gjennom hele livet. Det som fungerte da du var

i 20-årene, har ikke den samme effekten når du har fylt 40 – fordi huden trenger noe helt annet når den er dobbelt så gammel.

Det er flere årsaker til at det er sånn.

Genene våre betyr mest, og her er noen heldigere enn andre. Urettferdig, men sant. Like viktig er hvordan vi lever livene våre, hva vi spiser og hva huden utsettes for – både fra innsiden og utsiden.

Hormoner må også ta en stor del av skylda. Østrogen er selve ungdomshormonet som sørger for tykk, elastisk og hydrert hud, og nivået begynner å synke allerede i 30-årene. Da opplever mange kvinner at huden blir tynnere, tørrere og mindre elastisk.

Årsakene er flere og sammensatte, men felles for dem alle er at de fører til forandringer innen tre områder.

Disse TRE TINGENE er superviktig om du skal lykkes med å få den aller beste huden som akkurat DU kan ha.

Vi begynner med det aller viktigste.

1. Fuktighet

I kroppen din finnes noe som heter hyaluronsyre. Det er faktisk ikke syre, men et sukkermolekyl som finnes flere steder i kroppen, men aller mest i huden. Og huden din elsker det.

Hyaluronsyre har én stor lidenskap – og det er å lage fuktighet. Den fungerer som en liten svamp som samler opp store mengder vann – og den klarer å samle hele 1000 ganger sin egen vekt!

Hyaluronsyren jobber sammen med kollagen og elastin, et nettverk av små fibre som holder huden fast og elastisk. Inni dette nettverket ligger hyaluronsyren, som små geléklumper, og fyller ut huden slik at den blir myk, glatt og spenstig.

I tillegg til å være hudens viktigste fuktighetsfabrikk, lager den også volum. Bare tenk på myk og fyldig babyhud – ingen har mer hyaluronsyre i huden enn små babyer.

Akkurat som østrogen, begynner kroppens egne nivåer av hyaluronsyre å synke når vi blir eldre. Det starter faktisk allerede i slutten av 20-årene, og det tar ikke lang tid før vi begynner å legge merke til forandringer i huden. 

Når huden tømmes for hyaluronsyre vil det oppstå flere og flere tomrom inni huden, og nettverket av kollagen og elastin blir mindre stramt. Huden klarer ikke å være like spenstig lenger.

Da er det bare å ønske velkommen til slapp hud, linjer og rynker.

Hvordan øke hudens innhold av hyaluronsyre?

Når huden blir slappere som følge av for lite fuktighet, velger noen å få injisert hyaluronsyre direkte inn i huden som såkalte fillers, noe som kan gi fine resultater dersom det gjøres riktig og regelmessig. Men det er dyrt. Og de fleste ønsker ikke å gjøre dette.

Mange kjøper derfor ansiktsserum som inneholder hyaluronsyre, i håp om at det skal gjøre en forskjell. Det kan virke litt fuktighetsgivende, men bare midlertidig. Huden blir smidigere og får mer spenst – i noen timer.

Tradisjonelle hyaluronsyreserum virker ofte ikke slik de skal.

For at hyaluronsyre skal ha den fantastiske effekten som den faktisk har, så må den ha evnen til å holde fuktigheten inne i huden over tid.

Og for å holde fuktigheten inne over tid, må huden kunne fungere som en vanntett beskyttelse. Det klarer den stort sett alltid, helt av seg selv. Men når huden mangler fuktighet, oppstår en ubalanse som gir ubehag i form av tørr hud med små rynker. Dette blir fort en ond sirkel, og den tørre huden blir enda tørrere.

For å unngå dette må derfor vanntapet blokkeres. Det skjer ved å tilføre små molekyler av hyaluronsyre som legger seg på hudens overflate og fungerer som en vannreserve når huden er tørst. Fordelen med denne formen for hyaluronsyre er at den både tilfører store mengder fuktighet, men også beskytter mot vanntap.

Men det er én stor utfordring med hyaluronsyre.

Hyaluronsyremolekyler har en ekstrem sårbarhet for sollys. Det ødelegger dem, og kroppens egen hyaluronsyre lever bare i 24 timer nettopp på grunn av det. Det er også forklaringen på hvorfor huden begynner å tømmes for hyaluronsyre såpass tidlig i livet.

Det er også en annen utfordring. Selv om hyaluronsyre elsker å lage fuktighet, er det ikke dermed sagt at huden har førsteprioritet.

Fuktigheten som hyaluronsyre tiltrekker seg, kommer fra omgivelsene. Det den gjør er å trekke fuktigheten dit behovet er. Og det trenger ikke å være huden. Om du smører huden med hyaluronsyre i et rom der det er svært tørr luft, vil hyaluronsyre faktisk trekke fuktigheten ut av huden din for at luften skal bli hydrert. Resultatet er at huden kan blir enda tørrere enn den var i utgangspunktet.

Kort oppsummert kan vi derfor si at hyaluronsyre vil gi enorme mengder fuktighet til huden din – hvis molekylene holder seg der de skal være og ikke blir ødelagt av sollys.

Det andre du må vite om handler om hudens ytterste lag.

2. Cellefornyelse

Huden fornyer seg hele tiden. Gammel hud erstattes med ny hud. Dette betyr at det lages nye celler dypt nede i huden, og disse jobber seg oppover til hudoverflaten hvor de modnes og etter hvert løses opp og forsvinner. Det er en konstant prosess som pågår hvert sekund, hvert minutt. 

Visste du at omtrent halvparten av støvet du har hjemme er døde hudceller?

Hvor lang tid det tar for huden din å fornye seg kommer an på alderen din. Hos små barn tar det bare noen dager, og derfor har de også den mykeste huden. Etter 60-årsalderen kan det ta opptil 90 dager for huden å fornye seg.

Blodsirkulasjonen blir dårligere jo eldre vi blir, og derfor tar det for eksempel lengre tid å bli kvitt arr som voksen sammenlignet med da du var yngre.

Jo lengre tid en slik syklus tar, jo vanskeligere er det for huden å kvitte seg med de gamle hudcellene som samles på overflaten. Da blir huden matt, slapp og får mindre spenst – og etter hvert rynker. Bakterier kan lettere samle seg og forårsake utbrudd av kviser og andre urenheter. Misfargede og unormale celler blir også liggende på huden og kan forårsake mørke flekker.

Når du blir eldre er det derfor superviktig å velge hudpleieprodukter som støtter cellefornyelsen slik at unge og friske celler bruker kortest mulig tid på veien opp til hudoverflaten.

Hvordan sette fart på cellefornyelsen?

Det aller viktigste for at de unge og friske cellene skal komme seg raskt opp til hudoverflaten, er blodsirkulasjon og riktig næring. Og hvordan får vi det til? Det kjedelige svaret på dette er kosthold og trening. Når det er sagt, er valg av hudpleieprodukter med de riktige ingrediensene i riktig konsentrasjon vel så viktig.

Her er det viktig å være kritisk, for det finnes mange hudpleieprodukter på markedet som ikke virker slik de lover, og som til og med kan gjøre skade.

Du pleier kanskje å skrubbe huden av og til? Da kjenner du hvordan blodsirkulasjonen settes i gang, noe som er supereffektivt for cellefornyelsen i huden din. Men det kan ofte bli for mye av det gode – og dermed skapes ny ubalanse i huden som forverrer problemene som allerede er der.

Nøkkelen til en sunn og effektiv cellefornyelse handler om at huden klarer å kvitte seg med døde celler – og har tilgang på de riktige næringsstoffene.

Og hvilke næringsstoffer er det snakk om?

Mineraler. Mineraler er ekstra viktig fordi de spiller en stor rolle i mange prosesser som støtter cellefornyelsen. De oppfører seg som bittesmå batterier i huden som lager energi til cellene, noe som stimulerer produksjonen av nye hudceller, cellevekst og reparasjon. Mineraler er dessuten mye mer skånsomme for huden enn å skrubbe den.

Et av disse mineralene er kalsium, som bidrar til å erstatte de døde hudcellene som forsvinner. Derfor er det utrolig viktig at huden har nok kalsium tilgjengelig.

Et annet mineral som gjør underverker for cellefornyelsen, er magnesium. Magnesium forhindrer tørrhet og irritasjoner i huden, noe som er viktig for en sunn produksjon av nye celler.

I tillegg til mineraler, kommer vi ikke utenom C-vitamin. C-vitamin er et av de viktigste og mest veldokumenterte vitaminene for huden, som både virker beskyttende og øker celledelingen. Dette gjør at hudceller blir erstattet mye raskere.

Nå vet du hva som skjer når huden fornyer seg, og her har du allerede en fordel. Da skjønner du også hvorfor det tar litt tid å se resultater av endringer du gjør i hudpleierutinen din. Du må regne med at det vil ta minst 1-3 hudsykluser før det synes på huden.

Det siste punktet du må være klar over, handler om noe som er usynlig for oss.

3. Beskyttelse

Huden utsettes for millioner av små påkjenninger utenfra hver eneste dag. Det kan være fra partikler fra luftforurensning, røyking, temperaturforskjeller, UV-stråler eller stråling fra skjerm. Luftforurensning kan faktisk inneholde partikler som er så bittesmå at de er i stand til å trenge gjennom huden.

Alle de små og store påkjenningene som huden vår utsettes for, gjør at huden svarer med å lage noen molekyler som kalles frie radikaler. Disse molekylene kan være starten på små betennelsesreaksjoner i huden, noe som vil påvirke hudcellene. Kollagen og elastin brytes ned, og resultatet vil etter hvert vises som rynker, flekker og slapp hud.

Visste du at skjermen fremskynder aldring i huden? Forskning viser at blått lys fra PC-skjerm, mobil eller nettbrett, kan trenge dypere ned i huden enn den «farlige» UVB-strålingen og forårsake skader i huden som fører til slapp hud, rynker og pigmentflekker.

Vi bruker i snitt 4 timer på telefonen hver dag, og i tillegg kommer TV-tid og arbeidstid foran PC. Det er ganske mange timer med skjerm og stråling som huden utsettes for.

Hva beskytter huden mot frie radikaler?

For å forhindre skader, trenger huden et eget luftforsvar som kan uskadeliggjøre fienden, det vil si de frie radikalene. Den aller beste beskyttelsen mot dette, er å bruke solfaktor – hver eneste dag. Det vet vi. Men det er ikke bare solen som kan skade huden. Forurensning, aldring, stråling fra skjerm, stress – alt dette skaper frie radikaler som påvirker hudcellene negativt. Da trenger vi antioksidanter.

Antioksidanter er effektive soldater som nøytraliserer de frie radikalene slik at de ikke skaper ubalanse i huden. Dermed forhindres nedbrytning av kollagen og elastin.

Det er to måter å levere antioksidanter til huden vår. Enten ved å spise dem, eller ved å sørge for at hudpleieproduktene vi bruker har et høyt innhold av dem.

Og hva er egentlig antioksidanter?

Antioksidanter er en gruppe naturlige stoffer som det finnes mye av i frukt, bær, korn, nøtter og grønnsaker. A-, C-, og E-vitamin, betakaroten, lykopen, selen og sink er blant de mest kjente. Den fantastiske kroppen vår klarer også å lage sine egne antioksidanter, men det blir aldri nok når huden er under konstant angrep utenfra.

Det er ikke lett å vite om vi får i oss tilstrekkelig mengde med antioksidanter gjennom maten til at huden får nytte av dem. Kroppen vil tross alt prioritere de viktigste organene først. Derfor er det helt avgjørende med hudpleieprodukter som inneholder antioksidanter, og som tar knekken på de frie radikalene før de rekker å lage skade i huden.

Hvis du nå, etter å ha lest dette, ønsker deg et hudpleieprodukt som virker spesifikt på alle de tre områdene du nettopp har lært om – så skal du få det her.

Men først – et godt råd:

Ikke smør huden din med noe du ikke kan spise!

Huden er kroppens største organ, og alt du smører den inn med vil bli absorbert av den. Derfor bør du velge hudpleieprodukter som består av naturlige og trygge ingredienser – da velger du også å beskytte huden din mot å bli eksponert for skadelige kjemikalier.

Nå er det utviklet en løsning med unike og effektive ingredienser som gir rikelig med fuktighet, støtter cellefornyelsen og beskytter mot påvirkninger utenfra, som du nå vet er helt avgjørende for en hydrert, sunn og spenstig hud.

Denne løsningen inneholder en form for hyaluronsyre som både beskytter mot vanntap og fungerer som en vannreserve. Dermed klarer den å øke hydreringen av huden dramatisk. Den inneholder i tillegg ingredienser som forsterker effekten av hyaluronsyre og som gir huden akkurat det den trenger for å gjøre jobben sin.

Og vi snakker selvsagt om helt naturlige ingredienser som er trygge for kroppen å absorbere.

Mineralrike superkrefter fra havet

Havets egne planter er verdensmestere i å utnytte sollyset, og denne egenskapen gjør dem ekstra interessante som hudpleieingredienser – spesielt alger. Akkurat som planter på land, er også alger avhengige av lys for å overleve. Men siden alger vokser under vann, er det solas evne til å trenge gjennom vannet som avgjør hvor dypt algene kan vokse.

Alger som er utstyrt med ekstra fargestoff som bedre klarer å fange opp grønt og blått lys, kan vokse dypere enn andre. De kalles rødalger.

Rødalger har en ekstrem evne til å overleve, og vi finner dem både langs kysten der de utsettes for kraftige bølger og mange meter under havoverflaten. De er derfor ganske harde og inneholder enorme mengder med mineraler, spesielt kalsium og magnesium.

Og som du vet – kalsium hjelper huden å erstatte gamle celler. Kalsium virker også beskyttende i hudbarrieren, og hindrer dermed at fuktighet slipper ut.

Rødalger er også proppfulle av antioksidanter, blant annet to fargepigmenter som kalles lutein og astaxanthin, som begge virker sterkt beskyttende mot skader i huden som følge av UV-stråling.

Kort sagt – rødalger inneholder store mengder næringsstoffer som huden din trenger.

Ekstrakt fra rødalge er en fantastisk ingrediens som både kan absorbere og beskytte mot sollys, men som også støtter cellefornyelsen og hindrer fuktighet i å slippe ut. En perfekt match for hyaluronsyre. 

Men én perfekt match er ikke nok.

 

Flytende gull

Noe av det aller mest næringsrike som finnes i naturen, befinner seg langt inne i trestammen på finske bjørketrær, nemlig ren og tyntflytende sevje.

Det mange ikke vet, er at bjørkesevje også er enormt fuktighetsgivende dersom den smøres på huden. Den inneholder nemlig en lang rekke med næringsstoffer som virker hydrerende, beskyttende og pleiende på huden. Dersom huden er rød eller irritert, skal du gi den bjørkesevje – det vil roe ned og dempe rødheten.

Bjørkesevje inneholder ikke mindre enn 17 forskjellige aminosyrer, det vil si byggesteiner som enten fungerer som antioksidanter eller hjelper huden med å lage det.

Bjørkesevje sørger for store mengder fuktighet og næring slik at hyaluronsyremolekylene trives ekstra godt der de er, og skal være – i huden.

Bjørkesevje har et høyt innhold av C-vitamin som beskytter huden mot skadelige stoffer utenfra som kan ødelegge kollagen og elastin – og øker samtidig cellefornyelsen ved å bidra til at nye celler erstatter de gamle celler raskere.

Men det er enda en fantastisk egenskap ved bjørkesevje.

I huden finnes nemlig to typer proteiner som heter Filaggrin og Involucrin. Disse proteinene binder sammen fibre som holder hudbarrieren sterk, og er derfor viktige for hudens funksjon.

Studier viser at bjørkesevjen forsterker virkningen av disse proteinene, og øker produksjonen av dem.

 

Norsk selskap med unik produktlansering

Vessi er navnet på et nytt norsk hudpleiemerke som har utviklet en hudpleieserie basert på rene ekstrakter og oljer fra den nordiske naturen. Utgangspunktet for produktserien er kunnskapen om hvordan huden fungerer, og vissheten om at det eneste den trenger er pleie som støtter og forsterker de naturlige prosessene – verken mer eller mindre.

Hudpleie er ikke komplisert, og det skal ikke være nødvendig å bruke mange produkter som inneholder en lang liste med kjemikalier.

Produktserien fra Vessi produseres i Finland, som har verdens største organisk sertifiserte skogsområde. Det utgjør 13 millioner hektar, som er nesten 20% av verdens sertifiserte områder for organisk villhøsting. Ingrediensene som høstes der er spesielt næringsrike på grunn av det høye innholdet av vitaminer, antioksidanter, fettsyrer og plantestoffer – og er så rene som de kan bli.

Vessi er blant de første som kombinerer ingredienser fra den nordiske naturen med velkjente og trygge ingredienser som har dokumentert effekt. De samarbeider tett med fabrikkene, noe som gjør at de har full kontroll over produksjonen og innholdet i produktene. På den måten kan de også garantere at de skreddersydde formlene faktisk fungerer.

Nå lanserer Vessi et ansiktsserum med hele 97% naturlige ingredienser som binder store mengder fuktighet i huden. En kombinasjon av hyaluronsyre, ekstrakt fra rødalge og bjørkesevje gjør at huden blir synlig fastere, glattere og mer spenstig. Ingen skumle kjemikalier – bare rene, effektive og veldokumenterte ingredienser.

Vessi Nordic Firming Serum er i tillegg beriket med Panthenol, også kjent som vitamin B5, som hjelper huden å holde på fuktighet. Serumet inneholder dessuten arktisk kildevann, som er ekstra hudvennlig i motsetning til vanlig vann.

Hva er fordelene med Vessi Nordic Firming Serum?

Mange ansiktsserum på markedet gir huden fuktighet, men effekten er midlertidig. Vessi Nordic Firming Serum har en langvarig hydrerende effekt på områder i huden som mangler hyaluronsyre, ved hjelp av unike og naturlige ingredienser fra havet og den nordiske naturen. Mineraler fra rødalgeekstrakt beskytter og støtter cellefornyelsen, mens bjørkesevje inneholder viktige antioksidanter og fuktighet som gir en spesielt god effekt sammen med hyaluronsyre.

Dette er fordelene med Vessi Nordic Firming Serum:

Hvor får du tak i Vessi Nordic Firming Serum?

Vessi Nordic Firming Serum selges direkte til kunder via nett, noe som gjør at man unngår fordyrende mellomledd. Vessi kjører nå en introduksjonskampanje med lavere pris som vil bli justert opp senere, og det vil derfor lønne seg å benytte seg av tilbudet som gjelder nå. Mange har oppdaget Vessi Nordic Firming Serum, og produktet har allerede vært utsolgt

Studier viser at resultater bygges gradvis når man gjør endringer i hudpleierutinen, og det er derfor viktig å bruke produktet over tid – minimum 4-6 måneder. De fleste velger derfor å bestille flere samtidig, for å unngå unødvendig opphold i den nye hudpleierutinen.

Klikk på bestillingsknappen under for å sjekke tilgjengelighet, pris og tilbudspakker. Du blir da videresendt til produktsiden hvor du får muligheten til å velge akkurat det alternativet som passer deg best, dersom produktet fortsatt er tilgjengelig.

Deretter blir du videresendt til en sikker betalingsside hvor velger å betale enten med bankkort eller Klarna.

Copyright – Vessi.no

Personvernerklæringen

More Leads AS beskytter den personlige integriteten din. Tilliten til de besøkende og kundene våre er den mest verdifulle ressursen vi har, og More Leads AS legger derfor denne personvernerklæringen, som er utarbeidet i henhold til personopplysningslovens krav, til grunn for virksomheten. Personvernerklæringen forklarer hvordan More Leads AS samler inn og bruker personopplysningene dine. Erklæringen beskriver også rettighetene dine overfor More Leads AS og hvordan du kan benytte deg av disse. Dersom du har spørsmål til denne personvernerklæringen eller til behandlingen av personopplysningene dine, kan du kontakte More Leads AS. Det er viktig at du gjør deg kjent med og forstår personvernerklæringen og hvordan du kan påvirke bruken av personopplysningene dine.

Denne personvernerklæringen gjelder for all informasjon som samles inn via Vessi’s nettside (https://info.vessi.no). I tillegg til denne erklæringen, gjelder også vilkår og betingelser for kjøp på https://info.vessi.no.

Hvem er ansvarlig for personopplysningene dine?

More Leads AS org.nr. 926 960 636 med Adresse: PB19, Bjørumsvegen 15, 4820 Froland er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine.

Hvilke personopplysninger behandler More Leads AS?

Personopplysninger som du avgir til More Leads AS: Du kan komme til å gi More Leads AS informasjon om deg selv på flere måter, slik som ved kjøp i noen av butikkene våre, ved besøk eller kjøp på https://info.vessi.no eller ved henvendelser til More Leads AS kundeservice.

Person- og kontaktinformasjon slik som navn, fødselsdato, kjønn, faktura- og leveringsadresse, e-postadresse, mobiltelefonnummer,

konto- og betalingsopplysninger (dog ikke kortnummer og CVC-koder) og fakturainformasjon, etc.

Personopplysninger som More Leads AS samler inn om deg: Når du anvender More Leads AS’ tjenester, slik som ved kjøp i noen av More leads as’ butikker, ved kjøp eller besøk på https://info.vessi.no eller når du kontakter Vessi Kundeservice.

Navn, fødselsdato, faktura- og leveringsadresse, e-postadresse, telefonnummer, etc;

Informasjon om varer og/eller tjenester som du har vist interesse for på https://info.vessi.no gjennom søk og klikk;

Informasjon dersom e-post fra More Leads AS åpnes og hva du klikker på i e-postmeldingen;

Bestillingene og kjøpshistorikken din som kunde, medlem eller besøkende;

Samtaler, e-post, chattefunksjon eller henvendelse via sosiale medier til https://info.vessi.no kundeservice;

Informasjon om bruken din av More leads AS’ tjenester, slik som svartid for sider, nedlastningsfeil, hvordan du åpnet og forlot tjenesten;

Resultater fra kundetilfredshets- eller markedsundersøkelser;

Enhetsinformasjon slik som IP-adresse, språkinnstillinger, geografisk informasjon om enheten og nettleserinnstillinger.

Personopplysninger som More Leads AS innsamler fra tredjeparter: I enkelte tilfeller bruker More Leads AS informasjon mottatt fra andre kilder, slik som ved oppdatering av adresseinformasjon fra en ekstern adresseleverandør. Videre benyttes annonseringsnettverk, måleverktøy eller tredjeparter som hjelper oss (eller dem) til å forstå brukeratferd og preferanser. Eksempelvis kan en annonsør gi More Leads AS informasjon om hva som skjedde etter et klikk på en annonse, slik at More Leads AS skal kunne måle effektiviteten til slike annonser og gjøre dem mer relevante for deg som kunde.

Formål og rettslig grunnlag for behandlingen av sensitive personopplysninger

More Leads AS behandler personopplysninger om deg for å gjennomføre avtalen med deg, eller for å utføre gjøremål i samsvar med ønskene dine før en avtale blir inngått:

For å bekrefte identiteten din og verifisere person- og kontaktopplysningene dine;

For å administrere bestillingene dine og kundeforholdet ditt, f.eks. å gi deg informasjon, produkter og tjenester fra More Leads AS;

For å kunne sende generelle tilbud og direkte markedsføring i samsvar med medlemsvilkårene.

For å kunne gi deg en personlig tilpasset opplevelse, attraktive tilbud og kommunikasjon som er relevant for deg, i samsvar med medlemsvilkårene.

Gjennomføre analyser av opplysninger for å kunne forbedre brukeropplevelsen

More Leads AS behandler personopplysninger om deg i overensstemmelse med følgende rettslige forpliktelser:

Å etterkomme relevant lovgivning og oppfylle rettslige forpliktelser (f.eks. krav i bokføringsloven, produktansvar, forbrukervernlovgivning og krav om vern av personopplysninger i IT-systemer);

Å forhindre misbruk, slik som bedrageri og identitetstyveri.

More Leads AS behandler personopplysninger om deg med bakgrunn i en interesseavveining for følgende formål:

For å kunne sende tilbud og utøve direkte markedsføring, både generelle og personlig tilpassede;

For kunde- og markedsanalyser samt for å kunne forbedre og forsterke tjenestene våre overfor deg;

Yte kundeservice og hjelp som du behøver med hensyn til tjenestene våre;

For å håndtere og muliggjøre deltakelse i eventuelle konkurranser og arrangement;

For å kunne evaluere, utvikle og forbedre selskapets tjenester, produkter og system for kundegruppen generelt;

For å forhindre misbruk av tjenesten, forhindre ulovlig innlogging samt å forebygge og anmelde forbrytelser mot selskapet.

More Leads AS eller en tredjeparts berettigede interesse i å behandle personopplysninger om deg med støtte i en interesseavveining, er å kunne tilby deg en bedre kundeopplevelse og yte service i form av ulike tjenester som tilpassede tilbud og kommunikasjon. I tillegg skal More Leads AS kunne analysere hvordan tjenestene anvendes for å kunne gjøre forbedringer for deg som kunde. Dessuten er sikkerhet en legitim interesse for More Leads AS. Når du oppgir dine personopplysninger ved bestilling, benyttes disse for å håndtere din spesifikke forespørsel. Vi vil også bruke informasjonen til å kommunisere med deg, samt tilpasse tjenesten vår. Vi kan kontakte deg via telefon, elektronisk kommunikasjon og brev med mindre du har gitt oss beskjed om at du ikke ønsker å bli kontaktet. Etter endt kundeforhold vil vi fortsette å oppbevare navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og kjøpshistorikk for å kontakte deg ved telefon, elektronisk kommunikasjon eller adressert post med tilbud og nyheter om våre produkter som vi tror kan være av interesse for deg, med mindre du har reservert deg for dette via vår kundeservice.

More Leads AS behandler også personopplysningene dine i den hensikt å sikre identiteten din og oppdatere medlemsregisteret med postadressen din. Bruk av personopplysninger for sikker identitet er den eneste garantien for å sikre at verdidokumenter, f.eks. bonussjekker, ikke havner i gale hender, men blir benyttet av riktig person.

Dersom du ikke gir personopplysningene dine til More Leads AS, har vi ikke mulighet til å gjennomføre avtalen med deg eller oppfylle NOEN av More Leads AS´ forpliktelser overfor deg.

Hvem kan få tilgang til personopplysningene dine?

More Leads AS kan komme til å gi ut eller dele personopplysningene dine med utvalgte tredjeparter som følger. Vi tar fornuftige tekniske, organisatoriske og juridiske sikkerhetsmessige forholdsregler i samsvar med personvernlovgivningen for å sikre at personopplysningene dine håndteres på en sikker måte der opplysningene overføres eller deles med en tredjepart.

Systemoperatører for CRM-system og oppgavebehandling. For å kunne håndtere personopplysninger som trengs for å administrere kundeforholdet og nå ut med tilbud til More Leads AS sine kunder.

Leverandører av adresseopplysninger og distribusjon.

More Leads AS benytter eksterne leverandører for automatisk håndtering og oppdatering av adresseopplysningene dine. Leverandører som brukes er innen distribusjon.

Samarbeidspartnere som håndterer betalinger.

For å håndtere betalinger som foretas av More Leads AS` kunder, benyttes leverandører for å sikre at det skjer en rask og sikker betaling.

Samarbeidspartnere som håndterer markedsføring.

Nutrinor AS benytter eksterne leverandører for håndtering av markedsføring via telefon, email eller DM.

Ved overdragelse. More Leads AS kan komme til å dele opplysningene dine med tredjeparter:

I tilfeller der More Leads AS selger eller kjøper virksomhet eller tjenester, kan More Leads AS komme til å utgi personopplysninger til en potensiell selger eller kjøper av slik virksomhet eller tilgang.

Dersom More Leads AS eller en vesentlig del av More Leads AS virksomhet erverves av en tredjepart, kan personopplysningene dine komme til å bli delt.

Hva More Leads AS ikke kommer til å gjøre med personopplysningene dine: More Leads AS kommer ikke til å selge opplysninger til en tredjepart uten godkjenning fra deg.

Hvordan behandler More Leads AS personopplysningene dine?

More Leads AS og deres leverandører og samarbeidspartnere vil, som hovedregel, behandle personopplysninger innenfor EU/EØS- området. Personopplysningene dine vil ikke bli behandlet utenfor EU/EØS-området med mindre det foreligger en beslutning fra EU-kommisjonen som sier at vedkommende tredjeland overholder et adekvat sikkerhetsnivå eller har innført tilstrekkelige sikkerhetstiltak for å sikre at rettighetene dine beskyttes.

Hvor lenge behandler More Leads AS personopplysningene dine?

More Leads AS behandler personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å utføre våre kontraktsmessige forpliktelser overfor deg, og så lenge det er nødvendig i henhold til lovbestemt lagringstid. Dersom More Leads AS behandler dataene dine for andre formål enn våre kontraktsmessige forpliktelser (f.eks. for å oppfylle de krav som fremgår i regnskaps- eller forbrukervernlovgivningen), vil det gjøres kun så lenge det er nødvendig for det respektive formålet. I de tilfeller der More Leads AS behandler personopplysningene dine i egenskap av en interesseavveining, har du rett til å gjøre innvendinger mot behandlingen.

I samsvar med gjeldende lovgivning har More Leads AS rett til å lagre kontaktopplysningene dine for direkte markedsføringsformål for en periode etter kjøpet ditt eller etter at avtalen mellom oss er utløpt. Avtaleperioden vil avhenge av hva som omfattes av avtalen. More Leads AS kan derfor komme til å lagre kontaktopplysningene dine for å sende deg tilbud via direkte markedsføring i den aktuelle perioden, i henhold til gjeldende personvernlovgivning, markedsføringslov og praksis.

Dersom du har gitt samtykke til å motta direkte markedsføring, vil More Leads AS behandle personopplysninger som er registrert for direkte markedsføring inntil du melder deg av eller gir beskjed til More Leads AS at du ikke lenger ønsker å motta direkte markedsføring. Det kan du gjøre ved å kontakte kundeservice.

Vi kan oppbevare personopplysningene dine lengre enn det som er angitt over i den grad More Leads AS er pliktig til det i henhold til lover, forskrifter eller myndighetsbeslutninger.

Hvordan beskytter More Leads AS personopplysningene dine?

More Leads AS tar de tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak som kreves i henhold til loven, for å påse at personopplysningene dine ikke blir manipulert, går tapt eller ødelegges, eller at uvedkommende får tilgang til dem. Våre sikkerhetsrutiner endres i takt med teknologiens utvikling og forbedring.

Rettighetene dine

I henhold til gjeldende personvernlovgivning har du rett til å få tilgang til de opplysninger om deg som More Leads AS behandler. Eksempler på slike opplysninger er hvilke kategorier av samt hvilke spesifikke personopplysninger More Leads AS behandler, og til hvilke formål More Leads AS vil bruke disse. Du har også rett til å kreve korrigering av uriktige personopplysninger.

Du har rett til å be om sletting eller begrensninger av personopplysningene dine, samt å komme med innvendinger mot More Leads AS behandling av dem. Disse rettighetene er imidlertid ikke absolutte: eksempler på unntak fra retten til sletting er i de tilfeller der personopplysninger er nødvendige for etterlevelse av målsetningene, eller dersom det finnes en rettslig forpliktelse som innebærer at More Leads AS må ta vare på disse personopplysningene. For at More Leads AS skal kunne fortsette med behandling av opplysninger etter en innvending, må More Leads AS dokumentere at de berettigede interessene deres veier tyngre enn interessen du har i at opplysningene ikke behandles.

I tillegg kan du, i visse tilfeller, ha rett til å få de personopplysninger du har gitt til More Leads AS utlevert i et strukturert, allment brukt og maskinlesbart format. Du vil også ha rett til å overføre disse til en annen behandlingsansvarlig.

Du har også rett til når som helst å komme med innvendinger mot behandlingen av personopplysningene dine i enhver generell og personlig tilpasset direkte markedsføring og kundeanalyse.

All kommunikasjon og samtlige tiltak som More Leads AS foretar seg vedrørende rettighetene dine skal gjøres kostnadsfritt. Ved åpenbart ubegrunnede eller urimelige krav, forbeholder More Leads AS seg retten til enten å kreve et rimelig gebyr som dekker de administrative kostnadene for levering av informasjonen eller for å gjøre de tiltak som kreves eller for å ikke imøtegå kravet. More Leads AS kontaktopplysninger fremgår i siste avsnitt i personvernerklæringen.

Dersom du skulle ha innvendinger vedrørende More Leads AS behandling av personopplysningene dine, har du rett til å klage til Datatilsynet eller annen passende tilsynsmyndighet som overvåker foretakets håndtering av personopplysninger.

More Leads AS bruk av informasjonskapsler (cookies) og lignende teknikker

More Leads AS benytter informasjonskapsler og lignende sporingsteknikker for å levere en skreddersydd og tilpasningsdyktig opplevelse på nett, og for å forbedre opplevelsen din av More Leads AS tjenester. More Leads AS benytter informasjonskapsler på https://info.vessi.no og i tjenestene sine. Her vil vi forklare hvordan More Leads AS bruker informasjonskapsler og hvilke valg du kan ta med hensyn til disse.

Hva er informasjonskapsler/digitale sporingsteknikker?

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som består av bokstaver og tall som sendes fra webserveren vår og lagres på nettleseren eller enheten din. More Leads AS benytter seg av ulike typer informasjonskapsler:

Sesjonsavhengige informasjonskapsler (session cookies) er tilfeldige informasjonskapsler som slettes når du lukker nettleseren din eller slår av enheten.

Faste informasjonskapsler (persistent cookies) blir liggende på datamaskinen inntil du fjerner dem eller de utløper.

Førsteparts informasjonskapsler (first-party cookies) bestemmes av den nettsiden du besøker.

Tredjeparts informasjonskapsler (third-party cookies) bestemmes av en tredjeparts nettside. Hos More Leads AS benyttes disse i første omgang til analyser (f.eks. Google Analytics)

Lignende sporingsteknikker er teknikker som lagrer opplysninger på nettleseren din eller i enheten din på tilsvarende måte som informasjonskapsler.

Bruk av Google Analytics

Som ledd i markedsføringen vår analyserer More Leads AS opplysninger knyttet til hvordan du bruker https://info.vessi.no og aktiviteten din på More Leads AS sider i sosiale medier. For eksempel, ved hjelp av Google Analytics kan vi analysere atferden din med den hensikt å skape mer relevante annonser og tilbud for deg, samt å utvikle More Leads AS produkter og tjenester. Videre brukes Google Analytics til å evaluere bruken av https://info.vessi.no for tjenester knyttet til nettsideaktivitet og internettbruk.

Hvorfor bruker More Leads AS informasjonskapsler?

De informasjonskapslene som More Leads AS benytter forbedrer som regel de tjenester som More Leads AS tilbyr deg. Noen av More Leads AS tjenester trenger informasjonskapsler for å fungere riktig, mens andre forbedrer tjenestene for deg. More Leads AS benytter informasjonskapsler for global analytisk informasjon om bruken din av More Leads AS tjenester. More Leads AS bruker informasjonskapsler for å bevare funksjonelle innstillinger som språk og andre opplysninger. More Leads AS benytter informasjonskapsler som også gjør det mulig for More Leads AS å tilby deg relevant markedsføring.

Muligheten til å kontrollere bruken av informasjonskapsler

Nettleseren eller enheten din gir deg mulighet til å endre innstillingene for bruken og omfanget av informasjonskapsler. Gå til innstillingene for nettleseren eller enheten for å lære mer om dette. Eksempler på hva du kan endre er blokkering av alle informasjonskapsler, at kun førsteparts informasjonskapsler skal aksepteres, og sletting av informasjonskapsler når du avslutter nettleseren. Vær oppmerksom på at visse tjenester muligens ikke vil fungere dersom du blokkerer eller fjerner informasjonskapsler.

Endringer av bestemmelser i personvernerklæringen

More Leads AS forbeholder seg retten til å endre på personvernbestemmelsene. Endringer av vilkårene i bestemmelsen vil bli kunngjort på https://info.vessi.no en måned før endringene trer i kraft. Gjeldende vilkår og betingelser er til enhver tid tilgjengelige på https://info.vessi.no.

More Leads AS kontaktopplysninger

Dersom du har spørsmål vedrørende More Leads AS håndtering av personopplysningene dine eller ønsker å utøve noen av rettighetene du har angående More Leads AS håndtering av personopplysninger, ta gjerne kontakt med More Leads AS på adressen angitt nedenfor. Dersom du ikke ønsker utsendelser eller kommunikasjon, kan du som kunde når som helst avregistrere deg ved å kontakte kundeservice. Du kan også melde deg av ved bruk av samme kommunikasjonsmetode som More Leads AS har benyttet i kommunikasjonen med deg.

Adresse: PB19, Bjørumsvegen 15, 4820 Froland

E-post: kundeservice@vessi.no


Vi har oppdatert personvernerklæringen i henhold til EU’s nye lovgivning. Når du bruker https://info.vessi.no, samtykker du til at vi bruker informasjonskapsler for å øke brukeropplevelsen. Les mer

Om sporingsteknologi/informasjonskapsler

More Leads AS bruker informasjonskapsler og lignende sporingsteknikker for å levere en skreddersydd og tilpasningsdyktig opplevelse på nett, og for å forbedre opplevelsen din av More Leads AS tjenester. More Leads AS benytter informasjonskapsler på https://info.vessi.no og i tjenestene sine. Her vil vi forklare hvordan More Leads AS bruker informasjonskapsler og hvilke valg du kan ta med hensyn til disse.

Hva er informasjonskapsler/digital sporingsteknologi?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som består av bokstaver og tall som sendes fra webserveren vår og lagres på nettleseren eller enheten din. More Leads AS benytter seg av ulike typer informasjonskapsler:

Sesjonsavhengige informasjonskapsler (session cookies) er tilfeldige informasjonskapsler som slettes når du lukker nettleseren din eller slår av enheten.

Faste informasjonskapsler (persistent cookies) blir liggende på datamaskinen inntil du fjerner dem eller de utløper.

Førsteparts informasjonskapsler (first-party cookies) bestemmes av den nettsiden du besøker.

Tredjeparts informasjonskapsler (third-party cookies) bestemmes av en tredjeparts nettside. Hos More Leads AS benyttes disse i første omgang til analyser (f.eks. Google Analytics)

Lignende sporingsteknikker er teknikker som lagrer opplysninger på nettleseren din eller i enheten din på tilsvarende måte som informasjonskapsler.

Interessebasert annonsering og remarketing fra generelle reklamemedier.

Kjøpsvilkår

Innledning

Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen.

1. Avtalen

Avtalen består av disse salgsbetingelsene, opplysninger gitt i bestillingsløsningen og eventuelt særskilt avtalte vilkår. Ved eventuell motstrid mellom opplysningene, går det som særskilt er avtalt mellom partene foran, så fremt det ikke strider mot ufravikelig lovgivning.

Avtalen vil i tillegg bli utfylt av relevante lovbestemmelser som regulerer kjøp av varer mellom næringsdrivende og forbrukere. 

2. Partene

Selger er: 

Vessi AS, 

Bjørumsvegen 15, 4855 Froland

kundeservice@vessi.no

Organisasjonsnummer: 926 960 636

Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.

3. Pris

Den første forsendelsen (prøvepakke) som inngår i abonnementet tilsvarer ca 8 ukers forbruk. Etter første forsendelse vil du hver åttende uke motta fraktfritt en ny forsendelse til prisen som er oppgitt ved bestilling.

Denne prisen inkluderer merverdiavgift og eventuelt andre gebyrer og avgifter som Staten til enhver tid fastsetter. Prisene gjelder inntil endring forekommer. Prøvepakke er et introduksjonstilbud og kan ikke utnyttes illojalt, da det er ment som et tilbud til nye kunder. 

4. Avtaleinngåelse

Du må være 18 år for å kunne handle hos oss. Du kan ikke bestille hvis du er under 18 år. Er du under 18 år skal foresatt bestille på dine vegne. 

Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren.

Når vi mottar din første bestilling, vil vi sende en ordrebekreftelse til deg hvis du har oppgitt riktig e-postadresse. Ta vare på bekreftelsen din til du har mottatt varen.

5. Betalingen

Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen. 

Produkter betales av Kjøper med faktura som blir utstedt ved forsendelse av varen. Betalingsfristen fremgår av fakturaen og er på minimum 14 dager fra mottak. 

Fordringen/fakturaen overdras i sin helhet til Finans2 AS. Befriende betaling kan kun skje ved betaling til Finans2 AS. 

6. Abonnementsbetingelser

Ved bestilling inngår Kjøper avtale om abonnement for ønsket Produkt, til pris og leveringsintervall som beskrevet før bestilling. Kjøper kan pause, endre eller si opp avtale via Selgers kundeservice. Har Kjøper behov for å gjøre endringer på abonnement før neste forsendelse, må dette gjøres før den angitte dato på fakturaen. 

Varselfrist for oppsigelse på prøvepakker er normalt 7 dager før neste forsendelse. På regulære abonnentsforsendelser er varselfrist for oppsigelse satt til 14 dager før neste forsendelse. Dette er på grunn av at forsendelse må pakkes på lager i forkant av utsending. Nøyaktig dato er angitt på faktura.  

7. Levering

Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen.

Levering foregår via Posten Norge og produkt vil normalt mottas innen 3-8 dager fra bestilling. 

Hvis ikke leveringstidspunkt fremgår av bestillingsløsningen, skal selgeren levere varen til kjøper uten unødig opphold og senest 30 dager etter bestillingen fra kunden. Varen skal leveres hos oppgitt adresse i bestillingen til kjøperen.  

8. Retur av varer i abonnement

Ved bestilling av varer i abonnement, gjelder angrerett kun på første forsendelse, som beskrevet i punkt 10. 

Påfølgende varer i abonnementet er identiske (ensartede ytelser) og returrett er ikke gjeldende. Oppsigelse av abonnement med regulære forsendelser må foretas som beskrevet i pkt. 6 over. 

9. Risikoen for varen

Risikoen for varen går over på kjøper når han, eller hans representant, har fått varene levert i tråd med punkt 6. 

Les informasjonsbrosjyre og informasjonen på forpakningen nøye med hensyn til anbefalt dosering osv.

10. Angrerett

Angrerett gis kun på første forsendelse. Jfr. loven har du rett til å angre kjøpet innen 14 dager etter mottak av varen.

Kjøperen må gi selger melding om bruk av angreretten innen 14 dager fra fristen begynner å løpe. I fristen inkluderes alle kalenderdager. 

Kjøper har bevisbyrden for at angreretten er blitt gjort gjeldende, og meldingen bør derfor skje skriftlig (angrerettskjema, e-post eller brev).

Ved bruk av angreretten må varen leveres tilbake til selgeren uten unødig opphold og senest 14 dager fra melding om bruk av angreretten er gitt. Kjøper dekker de direkte kostnadene ved å returnere varen. 

11. Mangel ved varen – kjøperens rettigheter og reklamasjonsfrist

Hvis det foreligger en mangel ved varen må kjøper innen rimelig tid etter at den ble oppdaget eller burde ha blitt oppdaget, gi selger melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen. Kjøper har alltid reklamert tidsnok dersom det skjer innen 2 mnd. fra mangelen ble oppdaget eller burde blitt oppdaget.

12. Konfliktløsning

Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. 

13. Ansvarsbegrensninger

Vessi AS tar ikke ansvar for uriktig bruk av våre produkter. Følg alltid gitt anvisning på produktemballasje.