Poser under øynene?

Dette er den ukjente årsaken som du neppe har hørt om

Og det handler verken om søvn, stress eller kostholdet ditt.

Du har kanskje også opplevd det. Venninnen din ser bekymret på deg og spør: «Hvordan går det med deg? Du ser så trøtt ut».

Men du har nettopp fått dine 8 timer med søvn og føler deg helt fin.

Så var det de posene under øynene da. For det er akkurat det som skjer – de får folk til å se både trøtte og uopplagte ut – selv om de ikke er det. De bidrar også til at man kan se eldre ut enn man er.

Likevel er det mange som fortsatt tror at poser under øynene handler om at man er trøtt og har fått for lite søvn.

Men vet du hva? Søvn har så og si ingenting å gjøre med poser under øynene1,. Faktisk viser studier at det er en annen, mer ukjent årsak som får øynene til å virke hovne og trøtte.

Følg med – for her får du snart et triks som kan få posene under øynene til å bli mindre synlige – men som også kan:

Hvordan er det mulig?

Du trenger verken Botox, laser eller kirurgi for å få et friskt, opplagt og våkent blikk. Det er både kjapt, enkelt og billig – og du gjør det hjemmefra.

Det er også helt naturlig. Det er utrolig hva som er mulig å få til ved hjelp av naturlige metoder som fremhever våre personlige trekk.

Og her får du straks lese om hemmeligheten som kan utgjøre en stor forskjell for huden rundt øynene.

Men først er det én ting som er viktig å vite. Du har kanskje allerede lest eller hørt om forskjellige råd for å bli kvitt poser under øynene?

Mange av dem er faktisk helt feil, eller kan til og med innebære risiko.

Kanskje du har hørt at du bør sørge for å få mer søvn, forandre kostholdet ditt, bruke sminke, eller til og med få utført dyre medisinske behandlinger – og dermed risikere å forandre det naturlige utseendet ditt?

Men ingen av disse anbefalingene tar hensyn til den aller største årsaken til at huden rundt øynene ser trøtt og sliten ut.

Poser under øynene har faktisk lite å gjøre med søvn eller kosthold.

Poser under øynene er forårsaket av lymfe som har hopet seg opp i huden, og som ikke dreneres bort.

Men vent litt, hva er lymfe? Og hvorfor har det hopet seg opp?

Her er forklaringen: Lymfe er er en del av immunforsvaret – en væske som flyter rundt i organer og vev, og som fjerner væskeansamlinger og avfallsstoffer bort og ut av kroppen.

Det er bare et problem…

Ifølge en rapport fra Universitetet Harvard1, vil ikke lymfe sirkulere like godt i områder der huden er slapp eller tynn – som jo huden er under øynene.

Der er huden ekstra tynn og skjør, og det blir verre med årene. Det betyr at lymfevæske ofte vil hope seg opp under øynene.

Istedenfor å fjerne avfallsstoffer ut og bort, blir det liggende sammen med væskeansamlinger. Og det får huden til å hovne opp.

Når du ser i speilet, ser huden under øynene både oppblåst og hoven ut. De små blodårene vises bedre, og du får mørke, hovne ringer under øynene.

Det gjør at du ser mer sliten ut, og kanskje til og med eldre enn du er. Det er derfor det er så viktig å forstå hvordan lymfe fungerer.

Ellers blir det vanskelig å få gjort noe med.

Men heldigvis – det finnes ulike måter å få fart på lymfesystemet – og på den måten bli kvitt posene under øynene.

Her får du tre tips du kan teste ut:

Tips #1: Isbiter

Dette er trikset for deg som liker kjappe løsninger.

I tillegg til å gjøre huden mindre hoven, er isbiter fantastisk for trøtte øyne. Kulden får nemlig blodårene dine til å trekke seg sammen, noe som gjør huden mindre oppsvulmet.

Det betyr mindre synlige poser under øynene, og du slipper kommentarer på at du ser trøtt ut.

Stryk isbiten på huden i omtrent 20-30 sekunder – det er alt. For ekstra effekt; bruk isbiter med grønn te. Te er proppfull av antioksidanter og er bevist å virke betennelsesdempende2. Når du fryser ned grønn te til isbiter får du en effektiv kombo som hjelper mot poser under øynene.

Tips #2: Skaff deg en ansiktsrulle

En ansiktsrulle, eller Jade roller som det også kalles, er et massasjeverktøy som du kanskje har sett flere kjendiser snakke varmt om. Kinesiske kongelige har brukt det i flere århundrer.

Og ikke uten grunn. Dette er et massasjeapparat i miniformat som både øker sirkulasjonen og setter fart på lymfevæsken – bort fra øyeområdet – slik at du ser mer våken og opplagt ut.

Teknikken er superenkel. Et par minutter med «rulling» om morgenen glatter ut hoven hud, og blir som en liten ansiktsbehandling før dagen starter. På YouTube finner du massevis av videoer som viser ulike teknikker.

Tips #3: Dropp medisinske behandlinger

Injeksjonsbehandlinger, laserbehandlinger og kirurgiske inngrep har i løpet av de siste årene blitt en gullgruve i skjønnhetsindustrien – men her bør man være kritisk før man går i gang.

Slike behandlinger innebærer nesten alltid mulige komplikasjoner.

Man risikerer at resultatet ikke ble som forventet, injeksjoner kan bli satt feil, og laserbehandling kan gi blåmerker på den sarte huden rundt øynene.

Ikke spesielt fristende.

Hadde det ikke vært bedre om det fantes en trygg, enkel, rask og ikke minst, naturlig løsning som reduserer poser under øynene?

Noe som gir deg et opplagt og våkent blikk?

Det finnes en løsning som kan gjøre posene under øynene mindre synlige.

Hvordan fungerer det? Husker du hvordan lymfen hoper seg opp rundt

øynene dine slik at huden ser hoven ut?

For å få sirkulasjonene til å øke i huden rundt øynene, er det én ingrediens som trengs:

Koffein.

Koffein er en fantastisk ingrediens som har en sammentrekkende effekt på blodårene, og kan derfor bidra til å redusere hoven hud som skyldes opphopning av lymfe. Koffein stimulerer mikrosirkulasjon3 i huden – noe som også kan redusere mørke ringer under øynene.

Kort sagt – koffein setter fart på lymfen og gjør at den flyter bedre gjennom øyeområdet.

Huden blir mindre hoven, posene under øynene vises ikke så godt lenger, og du ser straks mer våken ut.

En randomisert, dobbeltblindet placebokontrollert studie på 34 personer viste at bruk av koffein på huden kan bidra til å redusere hevelse4.

Koffein bidrar til å øke sirkulasjonen i huden, og kan gjøre stor forskjell på kort tid.

Koffein virker også som en beskyttende antioksidant5 som kan redusere skader på hudceller som fører til misfarging.

Men før du velger et produkt som inneholder koffein, er det et par ting du bør være obs på. Det finnes så mye å velge mellom på markedet, og da blir det ekstra viktig å velge riktig slik at du får de resultatene du vil ha.

Hvordan velger du riktig produkt?

Den beste måten å tilføre koffein til huden rundt øynene på, er å bruke en spesialtilpasset krem. Huden rundt øynene er bare en brøkdel så tykk som huden på håndflaten din, og det sier seg selv at en vanlig ansiktskrem ikke vil gjøre jobben like bra. En øyekrem har lettere konsistens og vil trekke bedre inn i huden.

Deretter er det to spørsmål du bør stille deg selv:

Punkt 1: Hva vet jeg om produsenten?

Med mange produkter å velge mellom, vil det alltid være forskjeller på kvaliteten.

Et kvalitetsprodukt kjennetegnes av en nøye kontrollert produksjonsprosess der ingrediensene blir tatt vare på. Alle ingrediensene må ha riktig temperatur, riktig lys og riktig mengde luft under produksjonen, slik at de gode egenskapene ikke blir ødelagt.

Et hudpleieprodukt er dessuten satt sammen av flere ulike ingredienser som skal jobbe sammen for å få den effekten vi ønsker. Derfor er det utrolig viktig at produksjonsprosessen er nøye gjennomtenkt og stabil, og at ingrediensene er satt sammen i riktig konsentrasjon, slik at produktet ikke mister effekten.

En god produksjonsmetode betyr også at produktet testes og kvalitetskontrolleres for å sikre at det ikke finnes skadelige stoffer i produktet.

Dette har alt å si for at produktet skal virke slik vi ønsker.

Det andre du bør vite noe om er:

Punkt 2: Hvilke andre egenskaper har øyekremen?

For det handler ikke utelukkende om å fjerne lymfe og redusere hoven hud. Vi vil jo at den også skal være sunn, glatt og full av glød. Men huden rundt øynene er både sart og mer sensitiv, noe som krever mer fra et hudpleieprodukt.

Da trengs også ingredienser som gjør flere ting:

Ikke akkurat småtteri å forlange fra ett og samme produkt. Men det er ikke umulig, og når du først skal investere i en god øyekrem – hvorfor ikke bare gå for en som faktisk gjør det den skal?

Derfor bør du vurdere de to kriteriene nøye før du kjøper øyekrem.

Fortsatt vanskelig å velge, synes du?

Ikke nå lenger.

Norskutviklet alt-i-ett-produkt for huden rundt øynene

Vessi har etter flere års utvikling nå lansert en dyptvirkende formulering som kombinerer effektive nøkkelingredienser med beskyttende og pleiende ingredienser fra den nordiske naturen. Det gir resultater.

Vessi Nordic Under Eye Treatment er en superdrøy øyekrem som bidrar til å redusere hoven hud rundt øynene.

Men selv om koffein er en fantastisk ingrediens som hjelper mot hoven hud, kreves det mer for å oppfylle alle kriteriene.

Og det er akkurat det Vessi Nordic Under Eye Treatment gjør. For i tillegg til koffein, inneholder den også 4 superingredienser som strammer opp, lysner mørke ringer – i tillegg til å gi masse fuktighet og glød til huden. Alt på én gang.

Se bare her:

Superingrediens #1

Tetrapeptid-21. Peptider er bittesmå kjeder av aminosyrer som er små nok til å trenge gjennom huden, og som gir beskjed til hudcellene om at «her må det produseres mer kollagen». Det gjør huden både fastere og mer spenstig. Studier bekrefter at peptider er svært effektivt for å redusere rynker6,7

Tetrapeptid-21 er et peptid som har vist overlegen effekt på hudens produksjon av kollagen, men også fuktighetsbevarende stoffer 8 – begge deler gir glattere hud, mer volum og elastisitet.

En studie8 viste at Tetrapeptid-21 bidro til over dobbelt så stor økning i kollagenproduksjonen sammenlignet med andre peptider.

En annen, dobbeltblindet, randomisert, placebokontrollert studie7 bekreftet at 8 ukers bruk av krem som inneholdt Tetrapeptid-21, økte hudens nivå av kollagen og fuktighet, samt reduserte rynker. Resultatene viste at bruk av Tetrapeptid-21 helt klart hadde forbedret hudkvaliteten på alle disse områdene.

Superingrediens #2

Hyaluronsyre. Det holder ikke å gjøre huden mindre hoven og glatte ut rynker. Ettersom huden rundt øynene har færre talgkjertler, er det helt avgjørende å få tilført nok fuktighet for å få resultater. Og når huden blir eldre, produserer den mindre fuktighet.

Hyaluronsyre er et molekyl som samler opp mengder med fuktighet 9, akkurat som en svamp. Superingrediensen lager volum til huden, og fyller ut hulrom i huden. Det gjør at huden har tilgang på nok fuktighet – som er avgjørende for at den skal se sunn og frisk ut 10

En studie11 på 65 kvinner med rynker under øynene viste forbedring av hudens fuktighetsnivå og elastisitet etter 60 dagers bruk av en formulering som inneholdt 0,1% hyaluronsyre.

Dette er en godt dokumentert og trygg ingrediens som gir masse fuktighet til huden.

Superingrediens #3

Nordiske tindvedbær. Dette er blant verdens mest næringsrike bær, på grunn av det skyhøye innholdet av C-vitaminer – hele 12 ganger så mye som i appelsiner!12

Og visste du at C-vitamin er helt avgjørende for at huden skal kunne produsere kollagen?13 Eller at C-vitamin bidrar til å lysne mørke flekker i huden?14

Når huden blir eldre, forandrer den seg og blir mer utsatt for miljøpåvirkninger – noe som fører til ujevn pigmentering, eller flekker.

Også i øyeområdet.

Studier viser at vitamin C kan hemme de reaksjonene som skjer i huden som fører til mørke flekker.14

Problemet er bare at vitamin C er svært følsomt for lys- og temperaturforskjeller, og kan risikere å miste effekten før det kommer frem dit det skal.

Olje fra tindvedbær inneholder naturlig vitamin C, i tillegg en lang rekke med plantestoffer og fettsyrer som bidrar til å både beskytte de verdifulle vitaminene – men som også virker svært reparerende på hudcellene.15,16

Alt-i-ett: Ingredienser som gir resultater

Alle disse 3 ingrediensene vil utgjøre en forskjell for huden under øynene.
Men med Vessi Nordic Under Eye Treatment får du alt i ett – tillegg til koffein som bidrar til å redusere hoven hud.

Dette er et produkt som har blitt svært populært på kort tid – fordi den gir rask effekt.

Den er et skikkelig alt-i-ett-produkt som booster huden på flere måter:

Kvalitet, renhet og bærekraftig produsert

Vessi Nordic Under Eye Treatment er bærekraftig produsert i Finland, og inneholder hele 98% naturlige ingredienser. Tett kontakt med fabrikken sikrer full kontroll over produksjonen og innholdet, og du kan være trygg på at alle de gode egenskapene til ingrediensene er tatt vare på.

Mange hudpleieprodukter inneholder kjemikalier og ingredienser som kan virke hormonforstyrrende, som parabener, sulfater og plast.

Vessi legger vekt på å bruke rene, naturlige ingredienser. I tillegg er produktene både veganske og selvfølgelig ikke testet på dyr.

Nå får du Vessi Nordic Under Eye Treatment til bare 278,- Det utgjør over 34% rabatt! Ordinær pris: 439,-

En fantastisk øyekrem som har blitt en ny hudpleiefavoritt. Konsistensen trekker lett inn i huden, og gir langvarig effekt.

Benytt sjansen til å bestille flere – så sparer du også mer. Studier viser at resultater bygges gradvis når man gjør endringer i hudpleierutinen, og det er derfor viktig å bruke produktet over tid – minimum 4-6 måneder. Unngå unødvendig opphold i den nye hudpleierutinen, og bestill flere mens tilbudet varer.

Dette sier andre om Vessi:

Kilder:

  1. Ask the doctor: Baggy Eyes
   https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/baggy-eyes
  2. Ohishi T, Goto S, Monira P, Isemura M, Nakamura Y. Anti-inflammatory Action of Green Tea. Antiinflamm Antiallergy Agents Med Chem. 2016;15(2):74-90. doi: 10.2174/1871523015666160915154443. PMID: 27634207.
   https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27634207/
  3. Ahmadraji, Fatemeh; Shatalebi, Mohammad Ali. Evaluation of the clinical efficacy and safety of an eye counter pad containing caffeine and vitamin K in emulsified Emu oil base. Advanced Biomedical Research 4(1):p 10, | DOI: 10.4103/2277-9175.148292
   https://journals.lww.com/adbm/fulltext/2015/04000/evaluation_of_the_clinical_efficacy_and_safety_of.10.aspx
  4. Amnuaikit T, Maneenuan D, Boonme P. Evaluation of caffeine gels on physicochemical characteristics and in vivo efficacy in reducing puffy eyes. J Appl Pharm Sci. 2011;1(2):56-59
   https://www.japsonline.com/admin/php/uploads/20_pdf.pdf
  5. Herman A, Herman AP. Caffeine’s mechanisms of action and its cosmetic use. Skin Pharmacol Physiol. 2013;26(1):8-14. doi: 10.1159/000343174. Epub 2012 Oct 11. PMID: 23075568.
   https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23075568/
  6. Bauza E, Oberto G, Berghi A, Dal CF, Domloge N. Collagen-like peptide exhibits a remarkable antiwrinkle effect on the skin when topically applied: in vivo study. Int J Tissue React. 2004;26(3-4):105-11. PMID: 15648443.
   https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15648443/
  7. Aldag C, Nogueira Teixeira D, Leventhal PS. Skin rejuvenation using cosmetic products containing growth factors, cytokines, and matrikines: a review of the literature. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2016 Nov 9;9:411-419. doi: 10.2147/CCID.S116158. PMID: 27877059; PMCID: PMC5108505. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5108505/
  8. https://incidecoder.com/ingredients/tetrapeptide-21
  9. Juncan AM, Moisă DG, Santini A, Morgovan C, Rus LL, Vonica-Țincu AL, Loghin F. Advantages of Hyaluronic Acid and Its Combination with Other Bioactive Ingredients in Cosmeceuticals. Molecules. 2021 Jul 22;26(15):4429. doi: 10.3390/molecules26154429. PMID: 34361586; PMCID: PMC8347214.
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8347214/
  10. Papakonstantinou E, Roth M, Karakiulakis G. Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermatoendocrinol. 2012 Jul 1;4(3):253-8. doi: 10.4161/derm.21923. PMID: 23467280; PMCID: PMC3583886.
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583886/
  11. Bruna Bravo, Priscila Correia, José Euzébio Gonçalves Junior, Beatriz Sant’Anna, Delphine Kerob. Benefits of topical hyaluronic acid for skin quality and signs of skin aging: From literature review to clinical evidence
   Dec 2022, Dermatologic Therapy Volume35, Issue12, e15903
   https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/dth.15903
  12. Jaśniewska A, Diowksz A. Wide Spectrum of Active Compounds in Sea Buckthorn (Hippophae rhamnoides) for Disease Prevention and Food Production. Antioxidants (Basel). 2021 Aug 12;10(8):1279. doi: 10.3390/antiox10081279. PMID: 34439527; PMCID: PMC8389226.
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8389226/
  13. Pullar JM, Carr AC, Vissers MCM. The Roles of Vitamin C in Skin Health. Nutrients. 2017 Aug 12;9(8):866. doi: 10.3390/nu9080866. PMID: 28805671; PMCID: PMC5579659.
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/
  14. Telang PS. Vitamin C in dermatology. Indian Dermatol Online J. 2013 Apr;4(2):143-6. doi: 10.4103/2229-5178.110593. PMID: 23741676; PMCID: PMC3673383.
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673383/
  15. Zielińska A, Nowak I. Abundance of active ingredients in sea-buckthorn oil. Lipids Health Dis. 2017 May 19;16(1):95. doi: 10.1186/s12944-017-0469-7. PMID: 28526097; PMCID: PMC5438513.
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5438513/
  16. M. Dudau, E.Codrici, m.fl.; A fatty acid fraction purified from Sea Buckthorn Seed Oil Has Regenerative Properties on normal Skin Cells, Front. Pharmacol., 08 October 2021 Sec Ethnopharmacology.
   https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2021.737571/full#B34

Personvernerklæringen

More Leads AS beskytter den personlige integriteten din. Tilliten til de besøkende og kundene våre er den mest verdifulle ressursen vi har, og More Leads AS legger derfor denne personvernerklæringen, som er utarbeidet i henhold til personopplysningslovens krav, til grunn for virksomheten. Personvernerklæringen forklarer hvordan More Leads AS samler inn og bruker personopplysningene dine. Erklæringen beskriver også rettighetene dine overfor More Leads AS og hvordan du kan benytte deg av disse. Dersom du har spørsmål til denne personvernerklæringen eller til behandlingen av personopplysningene dine, kan du kontakte More Leads AS. Det er viktig at du gjør deg kjent med og forstår personvernerklæringen og hvordan du kan påvirke bruken av personopplysningene dine.

Denne personvernerklæringen gjelder for all informasjon som samles inn via Vessi’s nettside (https://info.vessi.no). I tillegg til denne erklæringen, gjelder også vilkår og betingelser for kjøp på https://info.vessi.no.

Hvem er ansvarlig for personopplysningene dine?

More Leads AS org.nr. 926 960 636 med Adresse: PB19, Bjørumsvegen 15, 4820 Froland er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine.

Hvilke personopplysninger behandler More Leads AS?

Personopplysninger som du avgir til More Leads AS: Du kan komme til å gi More Leads AS informasjon om deg selv på flere måter, slik som ved kjøp i noen av butikkene våre, ved besøk eller kjøp på https://info.vessi.no eller ved henvendelser til More Leads AS kundeservice.

Person- og kontaktinformasjon slik som navn, fødselsdato, kjønn, faktura- og leveringsadresse, e-postadresse, mobiltelefonnummer,

konto- og betalingsopplysninger (dog ikke kortnummer og CVC-koder) og fakturainformasjon, etc.

Personopplysninger som More Leads AS samler inn om deg: Når du anvender More Leads AS’ tjenester, slik som ved kjøp i noen av More leads as’ butikker, ved kjøp eller besøk på https://info.vessi.no eller når du kontakter Vessi Kundeservice.

Navn, fødselsdato, faktura- og leveringsadresse, e-postadresse, telefonnummer, etc;

Informasjon om varer og/eller tjenester som du har vist interesse for på https://info.vessi.no gjennom søk og klikk;

Informasjon dersom e-post fra More Leads AS åpnes og hva du klikker på i e-postmeldingen;

Bestillingene og kjøpshistorikken din som kunde, medlem eller besøkende;

Samtaler, e-post, chattefunksjon eller henvendelse via sosiale medier til https://info.vessi.no kundeservice;

Informasjon om bruken din av More leads AS’ tjenester, slik som svartid for sider, nedlastningsfeil, hvordan du åpnet og forlot tjenesten;

Resultater fra kundetilfredshets- eller markedsundersøkelser;

Enhetsinformasjon slik som IP-adresse, språkinnstillinger, geografisk informasjon om enheten og nettleserinnstillinger.

Personopplysninger som More Leads AS innsamler fra tredjeparter: I enkelte tilfeller bruker More Leads AS informasjon mottatt fra andre kilder, slik som ved oppdatering av adresseinformasjon fra en ekstern adresseleverandør. Videre benyttes annonseringsnettverk, måleverktøy eller tredjeparter som hjelper oss (eller dem) til å forstå brukeratferd og preferanser. Eksempelvis kan en annonsør gi More Leads AS informasjon om hva som skjedde etter et klikk på en annonse, slik at More Leads AS skal kunne måle effektiviteten til slike annonser og gjøre dem mer relevante for deg som kunde.

Formål og rettslig grunnlag for behandlingen av sensitive personopplysninger

More Leads AS behandler personopplysninger om deg for å gjennomføre avtalen med deg, eller for å utføre gjøremål i samsvar med ønskene dine før en avtale blir inngått:

For å bekrefte identiteten din og verifisere person- og kontaktopplysningene dine;

For å administrere bestillingene dine og kundeforholdet ditt, f.eks. å gi deg informasjon, produkter og tjenester fra More Leads AS;

For å kunne sende generelle tilbud og direkte markedsføring i samsvar med medlemsvilkårene.

For å kunne gi deg en personlig tilpasset opplevelse, attraktive tilbud og kommunikasjon som er relevant for deg, i samsvar med medlemsvilkårene.

Gjennomføre analyser av opplysninger for å kunne forbedre brukeropplevelsen

More Leads AS behandler personopplysninger om deg i overensstemmelse med følgende rettslige forpliktelser:

Å etterkomme relevant lovgivning og oppfylle rettslige forpliktelser (f.eks. krav i bokføringsloven, produktansvar, forbrukervernlovgivning og krav om vern av personopplysninger i IT-systemer);

Å forhindre misbruk, slik som bedrageri og identitetstyveri.

More Leads AS behandler personopplysninger om deg med bakgrunn i en interesseavveining for følgende formål:

For å kunne sende tilbud og utøve direkte markedsføring, både generelle og personlig tilpassede;

For kunde- og markedsanalyser samt for å kunne forbedre og forsterke tjenestene våre overfor deg;

Yte kundeservice og hjelp som du behøver med hensyn til tjenestene våre;

For å håndtere og muliggjøre deltakelse i eventuelle konkurranser og arrangement;

For å kunne evaluere, utvikle og forbedre selskapets tjenester, produkter og system for kundegruppen generelt;

For å forhindre misbruk av tjenesten, forhindre ulovlig innlogging samt å forebygge og anmelde forbrytelser mot selskapet.

More Leads AS eller en tredjeparts berettigede interesse i å behandle personopplysninger om deg med støtte i en interesseavveining, er å kunne tilby deg en bedre kundeopplevelse og yte service i form av ulike tjenester som tilpassede tilbud og kommunikasjon. I tillegg skal More Leads AS kunne analysere hvordan tjenestene anvendes for å kunne gjøre forbedringer for deg som kunde. Dessuten er sikkerhet en legitim interesse for More Leads AS. Når du oppgir dine personopplysninger ved bestilling, benyttes disse for å håndtere din spesifikke forespørsel. Vi vil også bruke informasjonen til å kommunisere med deg, samt tilpasse tjenesten vår. Vi kan kontakte deg via telefon, elektronisk kommunikasjon og brev med mindre du har gitt oss beskjed om at du ikke ønsker å bli kontaktet. Etter endt kundeforhold vil vi fortsette å oppbevare navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og kjøpshistorikk for å kontakte deg ved telefon, elektronisk kommunikasjon eller adressert post med tilbud og nyheter om våre produkter som vi tror kan være av interesse for deg, med mindre du har reservert deg for dette via vår kundeservice.

More Leads AS behandler også personopplysningene dine i den hensikt å sikre identiteten din og oppdatere medlemsregisteret med postadressen din. Bruk av personopplysninger for sikker identitet er den eneste garantien for å sikre at verdidokumenter, f.eks. bonussjekker, ikke havner i gale hender, men blir benyttet av riktig person.

Dersom du ikke gir personopplysningene dine til More Leads AS, har vi ikke mulighet til å gjennomføre avtalen med deg eller oppfylle NOEN av More Leads AS´ forpliktelser overfor deg.

Hvem kan få tilgang til personopplysningene dine?

More Leads AS kan komme til å gi ut eller dele personopplysningene dine med utvalgte tredjeparter som følger. Vi tar fornuftige tekniske, organisatoriske og juridiske sikkerhetsmessige forholdsregler i samsvar med personvernlovgivningen for å sikre at personopplysningene dine håndteres på en sikker måte der opplysningene overføres eller deles med en tredjepart.

Systemoperatører for CRM-system og oppgavebehandling. For å kunne håndtere personopplysninger som trengs for å administrere kundeforholdet og nå ut med tilbud til More Leads AS sine kunder.

Leverandører av adresseopplysninger og distribusjon.

More Leads AS benytter eksterne leverandører for automatisk håndtering og oppdatering av adresseopplysningene dine. Leverandører som brukes er innen distribusjon.

Samarbeidspartnere som håndterer betalinger.

For å håndtere betalinger som foretas av More Leads AS` kunder, benyttes leverandører for å sikre at det skjer en rask og sikker betaling.

Samarbeidspartnere som håndterer markedsføring.

Nutrinor AS benytter eksterne leverandører for håndtering av markedsføring via telefon, email eller DM.

Ved overdragelse. More Leads AS kan komme til å dele opplysningene dine med tredjeparter:

I tilfeller der More Leads AS selger eller kjøper virksomhet eller tjenester, kan More Leads AS komme til å utgi personopplysninger til en potensiell selger eller kjøper av slik virksomhet eller tilgang.

Dersom More Leads AS eller en vesentlig del av More Leads AS virksomhet erverves av en tredjepart, kan personopplysningene dine komme til å bli delt.

Hva More Leads AS ikke kommer til å gjøre med personopplysningene dine: More Leads AS kommer ikke til å selge opplysninger til en tredjepart uten godkjenning fra deg.

Hvordan behandler More Leads AS personopplysningene dine?

More Leads AS og deres leverandører og samarbeidspartnere vil, som hovedregel, behandle personopplysninger innenfor EU/EØS- området. Personopplysningene dine vil ikke bli behandlet utenfor EU/EØS-området med mindre det foreligger en beslutning fra EU-kommisjonen som sier at vedkommende tredjeland overholder et adekvat sikkerhetsnivå eller har innført tilstrekkelige sikkerhetstiltak for å sikre at rettighetene dine beskyttes.

Hvor lenge behandler More Leads AS personopplysningene dine?

More Leads AS behandler personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å utføre våre kontraktsmessige forpliktelser overfor deg, og så lenge det er nødvendig i henhold til lovbestemt lagringstid. Dersom More Leads AS behandler dataene dine for andre formål enn våre kontraktsmessige forpliktelser (f.eks. for å oppfylle de krav som fremgår i regnskaps- eller forbrukervernlovgivningen), vil det gjøres kun så lenge det er nødvendig for det respektive formålet. I de tilfeller der More Leads AS behandler personopplysningene dine i egenskap av en interesseavveining, har du rett til å gjøre innvendinger mot behandlingen.

I samsvar med gjeldende lovgivning har More Leads AS rett til å lagre kontaktopplysningene dine for direkte markedsføringsformål for en periode etter kjøpet ditt eller etter at avtalen mellom oss er utløpt. Avtaleperioden vil avhenge av hva som omfattes av avtalen. More Leads AS kan derfor komme til å lagre kontaktopplysningene dine for å sende deg tilbud via direkte markedsføring i den aktuelle perioden, i henhold til gjeldende personvernlovgivning, markedsføringslov og praksis.

Dersom du har gitt samtykke til å motta direkte markedsføring, vil More Leads AS behandle personopplysninger som er registrert for direkte markedsføring inntil du melder deg av eller gir beskjed til More Leads AS at du ikke lenger ønsker å motta direkte markedsføring. Det kan du gjøre ved å kontakte kundeservice.

Vi kan oppbevare personopplysningene dine lengre enn det som er angitt over i den grad More Leads AS er pliktig til det i henhold til lover, forskrifter eller myndighetsbeslutninger.

Hvordan beskytter More Leads AS personopplysningene dine?

More Leads AS tar de tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak som kreves i henhold til loven, for å påse at personopplysningene dine ikke blir manipulert, går tapt eller ødelegges, eller at uvedkommende får tilgang til dem. Våre sikkerhetsrutiner endres i takt med teknologiens utvikling og forbedring.

Rettighetene dine

I henhold til gjeldende personvernlovgivning har du rett til å få tilgang til de opplysninger om deg som More Leads AS behandler. Eksempler på slike opplysninger er hvilke kategorier av samt hvilke spesifikke personopplysninger More Leads AS behandler, og til hvilke formål More Leads AS vil bruke disse. Du har også rett til å kreve korrigering av uriktige personopplysninger.

Du har rett til å be om sletting eller begrensninger av personopplysningene dine, samt å komme med innvendinger mot More Leads AS behandling av dem. Disse rettighetene er imidlertid ikke absolutte: eksempler på unntak fra retten til sletting er i de tilfeller der personopplysninger er nødvendige for etterlevelse av målsetningene, eller dersom det finnes en rettslig forpliktelse som innebærer at More Leads AS må ta vare på disse personopplysningene. For at More Leads AS skal kunne fortsette med behandling av opplysninger etter en innvending, må More Leads AS dokumentere at de berettigede interessene deres veier tyngre enn interessen du har i at opplysningene ikke behandles.

I tillegg kan du, i visse tilfeller, ha rett til å få de personopplysninger du har gitt til More Leads AS utlevert i et strukturert, allment brukt og maskinlesbart format. Du vil også ha rett til å overføre disse til en annen behandlingsansvarlig.

Du har også rett til når som helst å komme med innvendinger mot behandlingen av personopplysningene dine i enhver generell og personlig tilpasset direkte markedsføring og kundeanalyse.

All kommunikasjon og samtlige tiltak som More Leads AS foretar seg vedrørende rettighetene dine skal gjøres kostnadsfritt. Ved åpenbart ubegrunnede eller urimelige krav, forbeholder More Leads AS seg retten til enten å kreve et rimelig gebyr som dekker de administrative kostnadene for levering av informasjonen eller for å gjøre de tiltak som kreves eller for å ikke imøtegå kravet. More Leads AS kontaktopplysninger fremgår i siste avsnitt i personvernerklæringen.

Dersom du skulle ha innvendinger vedrørende More Leads AS behandling av personopplysningene dine, har du rett til å klage til Datatilsynet eller annen passende tilsynsmyndighet som overvåker foretakets håndtering av personopplysninger.

More Leads AS bruk av informasjonskapsler (cookies) og lignende teknikker

More Leads AS benytter informasjonskapsler og lignende sporingsteknikker for å levere en skreddersydd og tilpasningsdyktig opplevelse på nett, og for å forbedre opplevelsen din av More Leads AS tjenester. More Leads AS benytter informasjonskapsler på https://info.vessi.no og i tjenestene sine. Her vil vi forklare hvordan More Leads AS bruker informasjonskapsler og hvilke valg du kan ta med hensyn til disse.

Hva er informasjonskapsler/digitale sporingsteknikker?

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som består av bokstaver og tall som sendes fra webserveren vår og lagres på nettleseren eller enheten din. More Leads AS benytter seg av ulike typer informasjonskapsler:

Sesjonsavhengige informasjonskapsler (session cookies) er tilfeldige informasjonskapsler som slettes når du lukker nettleseren din eller slår av enheten.

Faste informasjonskapsler (persistent cookies) blir liggende på datamaskinen inntil du fjerner dem eller de utløper.

Førsteparts informasjonskapsler (first-party cookies) bestemmes av den nettsiden du besøker.

Tredjeparts informasjonskapsler (third-party cookies) bestemmes av en tredjeparts nettside. Hos More Leads AS benyttes disse i første omgang til analyser (f.eks. Google Analytics)

Lignende sporingsteknikker er teknikker som lagrer opplysninger på nettleseren din eller i enheten din på tilsvarende måte som informasjonskapsler.

Bruk av Google Analytics

Som ledd i markedsføringen vår analyserer More Leads AS opplysninger knyttet til hvordan du bruker https://info.vessi.no og aktiviteten din på More Leads AS sider i sosiale medier. For eksempel, ved hjelp av Google Analytics kan vi analysere atferden din med den hensikt å skape mer relevante annonser og tilbud for deg, samt å utvikle More Leads AS produkter og tjenester. Videre brukes Google Analytics til å evaluere bruken av https://info.vessi.no for tjenester knyttet til nettsideaktivitet og internettbruk.

Hvorfor bruker More Leads AS informasjonskapsler?

De informasjonskapslene som More Leads AS benytter forbedrer som regel de tjenester som More Leads AS tilbyr deg. Noen av More Leads AS tjenester trenger informasjonskapsler for å fungere riktig, mens andre forbedrer tjenestene for deg. More Leads AS benytter informasjonskapsler for global analytisk informasjon om bruken din av More Leads AS tjenester. More Leads AS bruker informasjonskapsler for å bevare funksjonelle innstillinger som språk og andre opplysninger. More Leads AS benytter informasjonskapsler som også gjør det mulig for More Leads AS å tilby deg relevant markedsføring.

Muligheten til å kontrollere bruken av informasjonskapsler

Nettleseren eller enheten din gir deg mulighet til å endre innstillingene for bruken og omfanget av informasjonskapsler. Gå til innstillingene for nettleseren eller enheten for å lære mer om dette. Eksempler på hva du kan endre er blokkering av alle informasjonskapsler, at kun førsteparts informasjonskapsler skal aksepteres, og sletting av informasjonskapsler når du avslutter nettleseren. Vær oppmerksom på at visse tjenester muligens ikke vil fungere dersom du blokkerer eller fjerner informasjonskapsler.

Endringer av bestemmelser i personvernerklæringen

More Leads AS forbeholder seg retten til å endre på personvernbestemmelsene. Endringer av vilkårene i bestemmelsen vil bli kunngjort på https://info.vessi.no en måned før endringene trer i kraft. Gjeldende vilkår og betingelser er til enhver tid tilgjengelige på https://info.vessi.no.

More Leads AS kontaktopplysninger

Dersom du har spørsmål vedrørende More Leads AS håndtering av personopplysningene dine eller ønsker å utøve noen av rettighetene du har angående More Leads AS håndtering av personopplysninger, ta gjerne kontakt med More Leads AS på adressen angitt nedenfor. Dersom du ikke ønsker utsendelser eller kommunikasjon, kan du som kunde når som helst avregistrere deg ved å kontakte kundeservice. Du kan også melde deg av ved bruk av samme kommunikasjonsmetode som More Leads AS har benyttet i kommunikasjonen med deg.

Adresse: PB19, Bjørumsvegen 15, 4820 Froland

E-post: kundeservice@vessi.no


Vi har oppdatert personvernerklæringen i henhold til EU’s nye lovgivning. Når du bruker https://info.vessi.no, samtykker du til at vi bruker informasjonskapsler for å øke brukeropplevelsen. Les mer

Om sporingsteknologi/informasjonskapsler

More Leads AS bruker informasjonskapsler og lignende sporingsteknikker for å levere en skreddersydd og tilpasningsdyktig opplevelse på nett, og for å forbedre opplevelsen din av More Leads AS tjenester. More Leads AS benytter informasjonskapsler på https://info.vessi.no og i tjenestene sine. Her vil vi forklare hvordan More Leads AS bruker informasjonskapsler og hvilke valg du kan ta med hensyn til disse.

Hva er informasjonskapsler/digital sporingsteknologi?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som består av bokstaver og tall som sendes fra webserveren vår og lagres på nettleseren eller enheten din. More Leads AS benytter seg av ulike typer informasjonskapsler:

Sesjonsavhengige informasjonskapsler (session cookies) er tilfeldige informasjonskapsler som slettes når du lukker nettleseren din eller slår av enheten.

Faste informasjonskapsler (persistent cookies) blir liggende på datamaskinen inntil du fjerner dem eller de utløper.

Førsteparts informasjonskapsler (first-party cookies) bestemmes av den nettsiden du besøker.

Tredjeparts informasjonskapsler (third-party cookies) bestemmes av en tredjeparts nettside. Hos More Leads AS benyttes disse i første omgang til analyser (f.eks. Google Analytics)

Lignende sporingsteknikker er teknikker som lagrer opplysninger på nettleseren din eller i enheten din på tilsvarende måte som informasjonskapsler.

Interessebasert annonsering og remarketing fra generelle reklamemedier.

Kjøpsvilkår

Innledning

Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen.

1. Avtalen

Avtalen består av disse salgsbetingelsene, opplysninger gitt i bestillingsløsningen og eventuelt særskilt avtalte vilkår. Ved eventuell motstrid mellom opplysningene, går det som særskilt er avtalt mellom partene foran, så fremt det ikke strider mot ufravikelig lovgivning.

Avtalen vil i tillegg bli utfylt av relevante lovbestemmelser som regulerer kjøp av varer mellom næringsdrivende og forbrukere. 

2. Partene

Selger er: 

Vessi AS, 

Bjørumsvegen 15, 4855 Froland

kundeservice@vessi.no

Organisasjonsnummer: 926 960 636

Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.

3. Pris

Den første forsendelsen (prøvepakke) som inngår i abonnementet tilsvarer ca 8 ukers forbruk. Etter første forsendelse vil du hver åttende uke motta fraktfritt en ny forsendelse til prisen som er oppgitt ved bestilling.

Denne prisen inkluderer merverdiavgift og eventuelt andre gebyrer og avgifter som Staten til enhver tid fastsetter. Prisene gjelder inntil endring forekommer. Prøvepakke er et introduksjonstilbud og kan ikke utnyttes illojalt, da det er ment som et tilbud til nye kunder. 

4. Avtaleinngåelse

Du må være 18 år for å kunne handle hos oss. Du kan ikke bestille hvis du er under 18 år. Er du under 18 år skal foresatt bestille på dine vegne. 

Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren.

Når vi mottar din første bestilling, vil vi sende en ordrebekreftelse til deg hvis du har oppgitt riktig e-postadresse. Ta vare på bekreftelsen din til du har mottatt varen.

5. Betalingen

Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen. 

Produkter betales av Kjøper med faktura som blir utstedt ved forsendelse av varen. Betalingsfristen fremgår av fakturaen og er på minimum 14 dager fra mottak. 

Fordringen/fakturaen overdras i sin helhet til Finans2 AS. Befriende betaling kan kun skje ved betaling til Finans2 AS. 

6. Abonnementsbetingelser

Ved bestilling inngår Kjøper avtale om abonnement for ønsket Produkt, til pris og leveringsintervall som beskrevet før bestilling. Kjøper kan pause, endre eller si opp avtale via Selgers kundeservice. Har Kjøper behov for å gjøre endringer på abonnement før neste forsendelse, må dette gjøres før den angitte dato på fakturaen. 

Varselfrist for oppsigelse på prøvepakker er normalt 7 dager før neste forsendelse. På regulære abonnentsforsendelser er varselfrist for oppsigelse satt til 14 dager før neste forsendelse. Dette er på grunn av at forsendelse må pakkes på lager i forkant av utsending. Nøyaktig dato er angitt på faktura.  

7. Levering

Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen.

Levering foregår via Posten Norge og produkt vil normalt mottas innen 3-8 dager fra bestilling. 

Hvis ikke leveringstidspunkt fremgår av bestillingsløsningen, skal selgeren levere varen til kjøper uten unødig opphold og senest 30 dager etter bestillingen fra kunden. Varen skal leveres hos oppgitt adresse i bestillingen til kjøperen.  

8. Retur av varer i abonnement

Ved bestilling av varer i abonnement, gjelder angrerett kun på første forsendelse, som beskrevet i punkt 10. 

Påfølgende varer i abonnementet er identiske (ensartede ytelser) og returrett er ikke gjeldende. Oppsigelse av abonnement med regulære forsendelser må foretas som beskrevet i pkt. 6 over. 

9. Risikoen for varen

Risikoen for varen går over på kjøper når han, eller hans representant, har fått varene levert i tråd med punkt 6. 

Les informasjonsbrosjyre og informasjonen på forpakningen nøye med hensyn til anbefalt dosering osv.

10. Angrerett

Angrerett gis kun på første forsendelse. Jfr. loven har du rett til å angre kjøpet innen 14 dager etter mottak av varen.

Kjøperen må gi selger melding om bruk av angreretten innen 14 dager fra fristen begynner å løpe. I fristen inkluderes alle kalenderdager. 

Kjøper har bevisbyrden for at angreretten er blitt gjort gjeldende, og meldingen bør derfor skje skriftlig (angrerettskjema, e-post eller brev).

Ved bruk av angreretten må varen leveres tilbake til selgeren uten unødig opphold og senest 14 dager fra melding om bruk av angreretten er gitt. Kjøper dekker de direkte kostnadene ved å returnere varen. 

11. Mangel ved varen – kjøperens rettigheter og reklamasjonsfrist

Hvis det foreligger en mangel ved varen må kjøper innen rimelig tid etter at den ble oppdaget eller burde ha blitt oppdaget, gi selger melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen. Kjøper har alltid reklamert tidsnok dersom det skjer innen 2 mnd. fra mangelen ble oppdaget eller burde blitt oppdaget.

12. Konfliktløsning

Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. 

13. Ansvarsbegrensninger

Vessi AS tar ikke ansvar for uriktig bruk av våre produkter. Følg alltid gitt anvisning på produktemballasje.